Marinovaná žebírka pečená s bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 1 kg vepřových masitých žeber
2 cibule
Marináda:
3 lžíce oleje
1 rovná lžíce uzené papriky
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce dobré sojové omáčky
1 lžíce vinného octu
3 stroužky utřeného česneku
sůl
pepř
mletý kmín
na podlití vývar, pivo nebo voda
menší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Marinádu připravíme smícháním všech surovin. Omytá a osušená žebra potřeme důkladně marinádou a necháme nejméně dvě hodiny odležet.

  2. Cibuli nakrájíme na hrubo a dáme do pekáčku. Na to položíme žebra a podlijeme. Rozehřejeme troubu na 220 st. a nepřikrytý pekáček dáme na 10-15 minut jakoby zapéct.

  3. Mezitím oloupeme brambory, malé necháme vcelku a větší rozpůlíme. Osolíme je a zakápneme lehce olejem. Pekáček vytáhneme, mezi žebra položíme brambory a pekáček přikryjeme.

  4. Teplotu v troubě snížíme na 190 st. a pečeme cca hodinku. Občas polijeme výpekem a v polovině žebírka otočíme. Když žebra změknou, pekáč odkryjeme a dopečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!