Marinovaná žebírka pečená s bramborami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 1 kg vepřových masitých žeber
- 2 cibule
- Marináda:
- 3 lžíce oleje
- 1 rovná lžíce uzené papriky
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce dobré sojové omáčky
- 1 lžíce vinného octu
- 3 stroužky utřeného česneku
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- na podlití vývar, pivo nebo voda
- menší brambory
Postup Marinovaná žebírka pečená s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Marinádu připravíme smícháním všech surovin. Omytá a osušená žebra potřeme důkladně marinádou a necháme nejméně dvě hodiny odležet.
Cibuli nakrájíme na hrubo a dáme do pekáčku. Na to položíme žebra a podlijeme. Rozehřejeme troubu na 220 st. a nepřikrytý pekáček dáme na 10-15 minut jakoby zapéct.
Mezitím oloupeme brambory, malé necháme vcelku a větší rozpůlíme. Osolíme je a zakápneme lehce olejem. Pekáček vytáhneme, mezi žebra položíme brambory a pekáček přikryjeme.
Teplotu v troubě snížíme na 190 st. a pečeme cca hodinku. Občas polijeme výpekem a v polovině žebírka otočíme. Když žebra změknou, pekáč odkryjeme a dopečeme do zlatova.