Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g umletého libovějšího bůčku
- 1-2 vejce
- čerstvá majoránka
- strouhanka
- 1 malá kapusta
- 1/2 listový špenát mražený(protlak)
- 1 jarní cibulka s natí
- 4-5 stroužků česneku
- 125 ml mléka
- strouhanka
- 1 kávová lžička uzené červené papriky
- libeček
- petrželka
- 6 tenkých koleček trvanlivé kvalitní uzeniny nebo plátky uzeného masa
- 150 g gorgonzoly nebo Nivy
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- olej
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si nejdříve špenát. Kostky špenátu necháme mírně rozmrazit. Kapustu kromě tvrdých listů nakrájíme na kousky a povaříme doměkka nebo nakrájíme na nudličky a dáme nad páru na dobu cca 3 minuty.
Když kapusta trochu vychladne, smícháme ji s umletý bůčkem.
Přidáme povolené špenátové kostky, pokrájenou cibulku, čerstvou majoránku, pepř, vejce, trochu mléka, prolisovaný česnek, medvědí česnek a dijonskou hořčici.
Vše řádně promícháme, aby se masová směs se špenátem, kořením a kapustou dobře spojila. Pokud je potřeba, přisypeme podle konzistence ještě strouhanku. Gorgonzolu nebo Nivu pokrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm a zabalíme do tenkých plátků trvanlivé uzeniny.
Mokrou rukou rozprostřeme těsto na plát a na něj poklademe uzeninové smotky s gorgonzolou nebo nivou, libečkem a plocholistou petrželkou.
Masový plát s náplní, mokrou rukou zavineme, posypeme na povrchu kmínem a dáme na plech, pokapaný olejem do vyhřáté trouby.
Pečeme nejdříve přikryté alobalem cca 20 minut a pak již necháme dopéci bez přikrytí do pěkné zlatavé kůrečky. Podáváme s bramborem.