Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400-500 g špaget
- 150 g pancetty nebo anglické slaniny
- 8 žloutků
- 4 lžíce pecorina
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava.
Mezitím vaříme dobře osolenou vodu na špagety a do vroucí je vsypeme.
V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z těstovin.
Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno - sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne.
Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).