Autentické špagety carbonara podle Emanuela

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400-500 g špaget
150 g pancetty nebo anglické slaniny
8 žloutků
4 lžíce pecorina
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava.

  2. Mezitím vaříme dobře osolenou vodu na špagety a do vroucí je vsypeme.

  3. V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z těstovin.

  4. Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno - sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne.

  5. Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!