Zelené fazolky pod grilem

Recepty, Grilování

Suroviny

- zelené fazolkové lusky
- sůl
- soda bicarbona (jedlá soda)
- anglická slanina
vepřová krkovička
- bylinkové máslo s česnekem
- strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Fazolkové lusky zblanžírujeme ve vroucí vodě se solí a lžičkou sody (zabraňuje vyblednutí fazolek) cca 4-5 minut. Fazolky by měly být na skus křupavé, ne rozvařené.

  2. Zchladíme, uděláme si svazečky po několika fazolkách, obalíme anglickou slaninou (já jsem použila uzenou krkovičku), sepneme párátkem.

  3. Na plechu s pečícím papírem poklademe kousky bylinkového másla, posypeme strouhaným sýrem a pod grilem krátce zapečeme.

  4. Výborná příloha k rybě, minutkovému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!