Zdravé karbanátky z parního hrnce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Karbanátky:
500 g mletého krůtího masa
250 g krůtích jater
velká mrkev
kousek pórku
5 žampionů
2 lžíce zakysané smetany
vajíčko
strouhanka dle potřeby
Pórková omáčka:
pórek
párek
Solamyl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Karbanátky: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenými játry, nastrouhanou mrkví, nakrájeným pórkem a žampiony na kostičky.

  2. Přimícháme smetanu, vajíčko a strouhanku. Děláme malé placičky a paříme asi 30 minut.

  3. Omáčka: Osmažíme nakrájený párek a pórek, zalijeme vodou a podusíme, zahustíme solamylem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!