Zdravé karbanátky z parního hrnce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Karbanátky:
- 500 g mletého krůtího masa
- 250 g krůtích jater
- velká mrkev
- kousek pórku
- 5 žampionů
- 2 lžíce zakysané smetany
- vajíčko
- strouhanka dle potřeby
- Pórková omáčka:
- pórek
- párek
- Solamyl
- voda
Postup Zdravé karbanátky z parního hrnce
Postup přípravy receptu
-
Karbanátky: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenými játry, nastrouhanou mrkví, nakrájeným pórkem a žampiony na kostičky.
Přimícháme smetanu, vajíčko a strouhanku. Děláme malé placičky a paříme asi 30 minut.
Omáčka: Osmažíme nakrájený párek a pórek, zalijeme vodou a podusíme, zahustíme solamylem.