Zdravá koprovka tak jak ji máte rádi - bez cukru a mouky

Recepty, Polévky

Suroviny

2 batáty
250 ml šlehačky
svazek kopru
ocet
vývar
koření - bobkový list, pepř celý, nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Batáty nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru nebo vody

  2. Jakmile jsou batáty měkké, scedíme polévku a vyndáme je z ní.

  3. Do polévky přidáme nasekaný kopr, 1/2 šlehačky a necháme vařit na mírném plameni.

  4. Tyčovým mixérem rozmixujeme polovinu batátů se šlehačkou na kaši a ochutíme octem.

  5. Kaši dáme do polévky spolu s na kostičky nakrájeným batátem a už jen prohřejeme a dochutíme. Polévku není třeba sladit, sladkost jí dodá batát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!