Zázvorová vepřová plec s nivou a zakysanou smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 2 cibule
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 menší kedlubna
- kousek Nivy
- malá hrst pažitky
- 4 lžíce zakysané smetany
- sušený zázvor
- 1/2 zeleninového vývaru
- Solamyl
- sůl
- olej
Postup Zázvorová vepřová plec s nivou a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové nařežeme na plátky, naklepeme je jen sevřenou dlaní, osolíme, dost posypeme zázvorem a obalíme v Solamylu, rychle opečeme z obou stran a vyndáme je na talíř. Cibuli si nakrájíme na proužky, osmahneme jí dorůžova na oleji, kde jsme opékali maso zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, povaříme, vrátíme maso a dusíme téměř do měkka.
Nakrájíme si rajče, papriku, kedlubnu na malé kousky, nasekanou pažitku a přidáme k masu dusit tak na 15 - 20 minut. Na konci si přidáme nastrouhanou nivu, zakysanou smetanu, promícháme, povaříme a můžeme si jít pochutnávat.