Závitky ze štikozubce s chřestem

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g filetů ze štikozubce (4 kousky)
8 ks chřestu
1 citron
100 g másla
olivový olej
sůl
bílý pepř
Příloha:
malé brambory nebo vykrájené kuličky z brambor
svazek pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme, odlomíme zdřevnatělé konce a povaříme cca 10 minut v osolené vodě se lžičkou cukru.

  2. Rybí filátka osušíme, osolíme, opepříme a do každého zabalíme dva chřesty. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a na mírném ohni opečeme závitky dozlatova. Vyndáme je a udržujeme v teple.

  3. Z pánve slijeme olej a dáme do ní rozehřát máslo. Brambůrky uvaříme doměkka, osolíme, mírně omastíme rozehřátým máslem a obalíme v jemně nasekané pažitce. Zbytek másla na pánvi osolíme, zakápneme citronem a přidáme jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omyté půlky citronu.

  4. Závitky rozdělíme na talíře, přelijeme je ochuceným máslem a obložíme pažitkovými brambůrky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!