Závitky ze štikozubce s chřestem
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filetů ze štikozubce (4 kousky)
- 8 ks chřestu
- 1 citron
- 100 g másla
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- Příloha:
- malé brambory nebo vykrájené kuličky z brambor
- svazek pažitky
Postup Závitky ze štikozubce s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme, odlomíme zdřevnatělé konce a povaříme cca 10 minut v osolené vodě se lžičkou cukru.
Rybí filátka osušíme, osolíme, opepříme a do každého zabalíme dva chřesty. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a na mírném ohni opečeme závitky dozlatova. Vyndáme je a udržujeme v teple.
Z pánve slijeme olej a dáme do ní rozehřát máslo. Brambůrky uvaříme doměkka, osolíme, mírně omastíme rozehřátým máslem a obalíme v jemně nasekané pažitce. Zbytek másla na pánvi osolíme, zakápneme citronem a přidáme jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omyté půlky citronu.
Závitky rozdělíme na talíře, přelijeme je ochuceným máslem a obložíme pažitkovými brambůrky.