Kuřecí v hráškovém těstíčku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky nebo stehenní řízky
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg mraženého zeleného hrášku
- 10 dkg uzeného sýru
- 2 vejce
- 1 dcl mléka
- 1 dcl bílého vína
- hladká mouka
- strouhanka
- zelená petrželka
- sůl
Postup Kuřecí v hráškovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Těstíčko na obalování si připravíme následovně: rozmražený hrášek trochu pomačkáme vidličkou, nastrouháme najemno sýr, nakrájíme na kostičky slaninu, petrželku posekáme, přilijeme víno a mléko, přimícháme 2 vejce, sůl a zahustíme moukou a strouhankou 1:1.
Vše vymícháme v hustší těstíčko.
Osolené maso obalíme v těstíčku a zprudka osmažíme, můžeme pomocí lžíce těstíčko přidávat podle potřeby na pečící se maso.
Řízky přendáme do pekáčku a dáme ještě dopéct do vyhřáté trouby na 200°C cca 10 minut.