Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 silnějších plátků vepřové krkovice
300 g Debrecínského špeku vcelku (nakrájeného na 5 špalíků)
100 g Debrecínského špeku (nakrájeného na drobné kostičky)
500 g okapaného kysaného zelí
200 ml sladšího bílého vína (použila jsem Pálavu)
1 lžíce oleje
1 větší cibule (nakrájená nadrobno)
1 zarovnaná lžíce sladké uzené papriky
1 kostka zeleninového bujónu
1 zarovnaná lžíce Solamylu
100 ml studené vody
mletý pepř
nit na zajištění závitků

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice přes mikroten naklepeme a zlehka poprášíme pepřem. Na každý plátek masa rozložíme zelí, položíme špalík špeku a maso zavineme do závitku. Závitky zajistíme nití.

  2. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme osmahnout cibuli společně se špekem do narůžovělé barvy. Na takto připravený základ vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout.

  3. Zasypeme uzenou paprikou, rychle promícháme a zalijeme vínem. Rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 30 minut.

  4. Hrnec ochladíme, otevřeme a měkké závitky dáme stranou. Do horké šťávy vmícháme solamyl a necháme 2 minuty převařit. Závitky vrátíme do šťávy a necháme prohřát. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!