Závitky se šalvějí a jarní cibulkou a čerstvé pappardele

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové řízky
12 lístků šalvěje
pršut nebo sušená šunka
3 jarní cibulky
100 ml suchého cherry nebo bílého vína
100 ml vývaru
čerstvé pappardelle
máslo
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky rozkrojíme ještě tak, abychom měli z každého dva tenké plátky. Naklepeme, osolíme, poklademe pršutem, dvěma lístky šalvěje a na špalíčky nakrájenými jarními cibulkami. Pevně svineme a spíchneme párátky. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran a přendáme do zapékací misky.

  2. Výpek zalijeme cherry a necháme trochu odpařit, poté přilijeme vývar. Vše přilijeme k závitkům a vložíme do vyhřáté trouby na 220°C na 15 minut.

  3. Mezitím si připravíme šalvějové pappardele. Uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, měly by být na skus a čerstvé jsou uvařené cca za 5-7 minut. V pánvi si rozpustíme máslo a přidáme posekané zbylé lístky šalvěje. Vložíme těstoviny a chvilku prohazujeme. Do výpeku k závitkům přidáme na zjemnění kousek chladného másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!