Závitek „Naháč z Vysočiny“

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8-10 vepřová kýta (tenkých plátků)
Na směs mletého masa:
3/4 kg mletého vepřového masa
1 šlehačka
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sladké papriky
sůl
pepř
Dále:
zeleninový vývar cibule
sádlo do pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa.

  2. V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky.

  3. Zalijeme horkým vývarem, aby maso bylo téměř potopené a pečeme zakryté v předehřáté troubě na 250st. asi 15minut, potom na 200°C dopečeme dozlatova.

  4. Občas přelijeme vypečenou šťávou. Kdo chce, může v průběhu pečení trošku zahustit šťávu. Pokud plníme tučnějším mletým masem – můžeme po upečení odebrat vypečený tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!