Závitek „Naháč z Vysočiny“
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 8-10 vepřová kýta (tenkých plátků)
- Na směs mletého masa:
- 3/4 kg mletého vepřového masa
- 1 šlehačka
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl
- pepř
- Dále:
- zeleninový vývar cibule
- sádlo do pekáčku
Postup Závitek „Naháč z Vysočiny“
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa.
V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky.
Zalijeme horkým vývarem, aby maso bylo téměř potopené a pečeme zakryté v předehřáté troubě na 250st. asi 15minut, potom na 200°C dopečeme dozlatova.
Občas přelijeme vypečenou šťávou. Kdo chce, může v průběhu pečení trošku zahustit šťávu. Pokud plníme tučnějším mletým masem – můžeme po upečení odebrat vypečený tuk.