Závin z bramborového těsta na slano i na sladko

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor den předem uvařených
400 g hrubé mouky
2 vejce
100 g rozpuštěného másla
sůl
lžička prášku do pečiva
50 g sýru strouhaný - slané těsto
trochu cukru - sladké těsto
vejce na potření
naplně:
maková:
250 g mletý mák
cca 100 ml mléka
cukr
citronová kůra
skořice
zelná:
500 g kysaného zelí
100 g anglické slaniny
kysaná smetana
pórek
červená kapie
sůl
pepř
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme náplně, mák spaříme mlékem a ochutíme.

  2. Zelí si překrájíme a podusíme na opečené slanině s porkem a kapií. Do vychladlé směsi přimícháme smetanu a dochutíme.

  3. Brambory nastrouháme, smícháme se všemi surovinami a uhněteme těsto. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmísíme 50 g nastrouhaného sýra a do druhé trochu cukru. Každou část těsta rozválíme, potřeme náplní, smotáme, pomažeme vejcem a pečeme do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!