Závin z bramborového těsta na slano i na sladko
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 800 g brambor den předem uvařených
- 400 g hrubé mouky
- 2 vejce
- 100 g rozpuštěného másla
- sůl
- lžička prášku do pečiva
- 50 g sýru strouhaný - slané těsto
- trochu cukru - sladké těsto
- vejce na potření
- naplně:
- maková:
- 250 g mletý mák
- cca 100 ml mléka
- cukr
- citronová kůra
- skořice
- zelná:
- 500 g kysaného zelí
- 100 g anglické slaniny
- kysaná smetana
- pórek
- červená kapie
- sůl
- pepř
- grilovací koření
Postup Závin z bramborového těsta na slano i na sladko
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme náplně, mák spaříme mlékem a ochutíme.
Zelí si překrájíme a podusíme na opečené slanině s porkem a kapií. Do vychladlé směsi přimícháme smetanu a dochutíme.
Brambory nastrouháme, smícháme se všemi surovinami a uhněteme těsto. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmísíme 50 g nastrouhaného sýra a do druhé trochu cukru. Každou část těsta rozválíme, potřeme náplní, smotáme, pomažeme vejcem a pečeme do růžova.