Zauzené krevety s balsamikovou omáčkou

Recepty, Mořské plody

Suroviny

čerstvé krevety podle množství strávníků
Na omáčku:
100 ml octa balsamiko
50 ml vody
1 gelový bujón
špetka cukru
malý kousek chladného másla

Postup přípravy receptu

  1. Krevety zbavíme krunýře a necháme jen poslední článek s ocáskem, lépe se pak budou držet při máčení v omáčce.

  2. Krátce je vyudíme (stačí nechat v kouři cca 5 minut) podle některého postupu uvedeného v poznámce.

  3. Na omáčku zahřejeme balsamikový ocet, podlijeme trochou vody (cca 50 ml) a přidáme gelový bujón.

  4. Rozpustíme, zredukujeme na požadovanou hustotu, podle chuti trochu přisladíme a vmícháme máslo.

  5. Odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!