Zauzené krevety s balsamikovou omáčkou
Recepty, Mořské plodySuroviny
- čerstvé krevety podle množství strávníků
- Na omáčku:
- 100 ml octa balsamiko
- 50 ml vody
- 1 gelový bujón
- špetka cukru
- malý kousek chladného másla
Postup Zauzené krevety s balsamikovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Krevety zbavíme krunýře a necháme jen poslední článek s ocáskem, lépe se pak budou držet při máčení v omáčce.
Krátce je vyudíme (stačí nechat v kouři cca 5 minut) podle některého postupu uvedeného v poznámce.
Na omáčku zahřejeme balsamikový ocet, podlijeme trochou vody (cca 50 ml) a přidáme gelový bujón.
Rozpustíme, zredukujeme na požadovanou hustotu, podle chuti trochu přisladíme a vmícháme máslo.
Odstavíme.