Zapékaný celer s rýžovo-masovou náplní
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 středně velký celer
- citronová šťáva z půlky citrónu
- 250 g uvařené rýže
- kousek 30% sýru
- 200 g kuřecího mletého masa (prsíčko, steak, ale může být i vepřové maso)
- 1 vejce
- kousek zelené cibulky
- 150 ml vývaru
- 1-2 rajčata
- sůl
- pepř
- olej
Postup Zapékaný celer s rýžovo-masovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme a nakrájíme na cca 5 mm plátky.
Posolíme, pokapeme citrónem a uložíme do pečící nádoby vytřené olejem.
Uvařenou rýži promícháme s mletým masem, vajíčkem, nastrouhaným sýrem, na kolečka nakrájenou zelenou cibulkou. Osolíme, opepříme.
Náplň naložíme na celer, poklademe plátky rajčat, zalijeme vývarem a pečeme zhruba 30 minut.