Debrecínské kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4-6 kotlet
- 1 cibule
- svazek jarních cibulek
- 4 stroužky česneku
- sladká paprika
- 1 lžíce kečupu
- 1/2 kostky hovězího bujonu
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup Debrecínské kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety trochu naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran a dáme stranou do pekáčku, na stejném oleji dáme osmahnout cibuli pokrájenou na drobno, smažíme dorůžova.
K cibuli přidáme rozmačkaný česnek a pokrájené jarní cibulky, krátce osmahneme a zaprášíme paprikou, přidáme kečup, rozdrobený bujon a cca 2 dl vody.
Kotlety si narovnáme do pekáčku a polijeme připravenou směsí, dáme do vyhřáté trouby a dusíme na 200°C na 30 min doměkka. Podáváme s bramborem, hranolky nebo rýží.