Zapékané palačinky plněné masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Palačinky:
3 vejce
1/2 l vlažného mléka
1/2 prášku do pečiva
špetka cukru
2 lžičky soli
hladká mouka
Masová směs:
750 g vepřového masa nebo kuřecího
2 PL ostré mleté papriky
sůl
pepř
jarní cibulka nebo pórek
česnek dle libosti
2 PL kečupu
grilovací koření nebo jiné ostřejší
zálivka (potěr):
3OO g eidamu v celku
1 celý ostrý kečup (900 g)

Postup přípravy receptu

  1. Palačinky:

  2. Ze surovin na palačinky uděláme těsto, které nesmí být ani moc tuhé, ani moc řídké.. Usmažíme palačinky, které pak plníme směsí z masa.

  3. Směs:

  4. Maso nakrájíme do mísy na drobné kostičky, přidáme na kolečka nakrájený pórek či jarní cibulku, koření, sůl pepř, olej a kečup. Vše dobře promícháme a opět dáme smažit na pánev s trochou oleje, dokud maso není hotové.

  5. Tuto masovou směs zabalíme do palačinek a ty pak vkládáme do lehce vymazaného pekáče (zapékací mísy).

  6. Do mísy nastrouháme sýr, který smícháme s kečupem (celou lahví). Poté touto směskou potřeme palačinky v pekáči tak, aby nebyly vůbec vidět a celé to dáme zapéct do trouby.

  7. Zapékáme při 180 °C, zhruba 40 minut (dokud se sýr s kečupem nezapeče, kečup nesmí být na dotek mazlavý!!)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!