Zapečené zelné listy s mletým masem a bulgurem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

25 dkg vepřového mletého masa
1 hrst bulguru
1 vejce
česnek
sůl
špetka mletého nového koření
hlávkové zelí
cuketa
loupaná rajčata
čerstvý libeček
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa, vařeného bulguru, soli, vejce a mletého koření si uděláme masovou náplň, kterou necháme asi 15 minut odležet.

  2. Spaříme si hlávku zelí a postupně odlupujeme zelné listy, ze kterých vykrojíme tvrdší středy - které si nakrájíme nadrobno a odložíme si je na pozdější využití.

  3. Na pánvičce s olivovým olejem osmahneme na kostky nakrájenou cuketu, nakrájené středy zelí, loupaná nakrájená rajčata a nakrájený libeček. Vše osolíme dle chuti. Takto opečenou směs dáme do zapékací mísy.

  4. Zelné listy naplníme masem s bulgurem, uděláme závitky a poklademe na zeleninovou směs.Vše ještě osolíme, můžeme přidat pepř a zapečeme ve vyhřáté troubě na 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!