Zapečené zelné listy s mletým masem a bulgurem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 25 dkg vepřového mletého masa
- 1 hrst bulguru
- 1 vejce
- česnek
- sůl
- špetka mletého nového koření
- hlávkové zelí
- cuketa
- loupaná rajčata
- čerstvý libeček
- olivový olej
Postup Zapečené zelné listy s mletým masem a bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Z mletého masa, vařeného bulguru, soli, vejce a mletého koření si uděláme masovou náplň, kterou necháme asi 15 minut odležet.
Spaříme si hlávku zelí a postupně odlupujeme zelné listy, ze kterých vykrojíme tvrdší středy - které si nakrájíme nadrobno a odložíme si je na pozdější využití.
Na pánvičce s olivovým olejem osmahneme na kostky nakrájenou cuketu, nakrájené středy zelí, loupaná nakrájená rajčata a nakrájený libeček. Vše osolíme dle chuti. Takto opečenou směs dáme do zapékací mísy.
Zelné listy naplníme masem s bulgurem, uděláme závitky a poklademe na zeleninovou směs.Vše ještě osolíme, můžeme přidat pepř a zapečeme ve vyhřáté troubě na 30 minut.