Filé z tresky s liškami a holandskou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 400 g rybích filetů bez kostí a kůže
- velká hrst lišek
- 1 lžíce másla
- olej
- sůl
- Omáčka - příprava v MT:
- 3 vaječné žloutky
- 150 g másla
- 1 lžíce bílého vína (nebo vody)
- citronová šťáva
- sůl
- bílý pepř
Postup Filé z tresky s liškami a holandskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očištěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Hotové houby udržujeme v teple.
V mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo. Ve vyšší nádobě, vhodné do MT, našleháme žloutky s vínem (vodou), přidáme rozpuštěné máslo, dobře promícháme a vaříme na 500 W jednu minutu. Opět zamícháme a vaříme další minutu. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme rybí filety. Osolíme je a na talíři zakryjeme připravenými liškami a doplníme omáčkou. Podáváme s vařenými brambory s pažitkou