Filé z tresky s liškami a holandskou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g rybích filetů bez kostí a kůže
velká hrst lišek
1 lžíce másla
olej
sůl
Omáčka - příprava v MT:
3 vaječné žloutky
150 g másla
1 lžíce bílého vína (nebo vody)
citronová šťáva
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očištěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Hotové houby udržujeme v teple.

  2. V mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo. Ve vyšší nádobě, vhodné do MT, našleháme žloutky s vínem (vodou), přidáme rozpuštěné máslo, dobře promícháme a vaříme na 500 W jednu minutu. Opět zamícháme a vaříme další minutu. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme rybí filety. Osolíme je a na talíři zakryjeme připravenými liškami a doplníme omáčkou. Podáváme s vařenými brambory s pažitkou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!