Minutková kuřecí prsa s hustou omáčkou z kapií

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa (ale množství je individuální)
4 velké kapie
1 stroužek česneku
1 menší cibule
olej
pepř
sůl
2 lžíce vývaru nebo jen vody
kousek zeleniny na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a necháme zatím v lednici. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.

  2. Kapie dáme na plech do trouby, kterou zapneme na 200 C° a pečeme, dokud se kapie nezačnou nafukovat a slupka černat. Horké dáme do mikrotenového sáčku, dobře uzavřeme a necháme pár minut, aby se zapařily. Potom z kapií odstraníme slupku, stopku, všechna semínka a nakrájíme na proužky.

  3. Na pánvi osmažíme cibulku do zlata, přidáme kapie, vývar, česnek, osolíme, opepříme a chvíli ještě dusíme. Nakonec částečně rozmixujeme tyčovým mixérem.

  4. Na pánev na trochu rozpáleného oleje dáme kuřecí prsa a opékáme z obou stran, dokud nejsou zcela propečená.

  5. Servírujeme s omáčkou z kapií a s těstovinami či bramborami. Já volila opečené brambory a dozdobíme nějakou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!