Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení špeclí (čerstvé, kupované, 1/2 kg)
- 300 g sýru (může být jakýkoliv, co máme rádi)
- 300 g uzeného masa nebo točený salám,,Krásno“
- 200 g hrášku (může být i mražený)
- 3 cibule
- máslo
- ol.olej
- 1 smetana 33 %
- sůl
Postup Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nastrouháme na hrubším slzičkovém struhadle, sýr na jemnějším a cibuli na polokroužky.
Pekáček vytřeme máslem a poklademe jednou třetinou špeclí. Na to polovinu masa, hrášek a zasypeme 1/3 sýru. A opět špecle, maso, hrášek sýr. Poslední vrstva jsou jen špecle a sýr.
Vše zalijeme smetanou a dáme péct. Pečeme tak dlouho, až se smetana vstřebá a pokrm je krásně na povrchu zlatý.
Mezitím než se to upeče, na trošce oleje opečeme cibuli do zlatava a osolíme ji.
Hotové špecle nandáme na talíř, bohatě posypeme osmaženou cibulkou a ozdobíme bazalkou nebo petrželkou.