Zapečené špecle se smaženou cibulkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení špeclí (čerstvé, kupované, 1/2 kg)
300 g sýru (může být jakýkoliv, co máme rádi)
300 g uzeného masa nebo točený salám,,Krásno“
200 g hrášku (může být i mražený)
3 cibule
máslo
ol.olej
1 smetana 33 %
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nastrouháme na hrubším slzičkovém struhadle, sýr na jemnějším a cibuli na polokroužky.

  2. Pekáček vytřeme máslem a poklademe jednou třetinou špeclí. Na to polovinu masa, hrášek a zasypeme 1/3 sýru. A opět špecle, maso, hrášek sýr. Poslední vrstva jsou jen špecle a sýr.

  3. Vše zalijeme smetanou a dáme péct. Pečeme tak dlouho, až se smetana vstřebá a pokrm je krásně na povrchu zlatý.

  4. Mezitím než se to upeče, na trošce oleje opečeme cibuli do zlatava a osolíme ji.

  5. Hotové špecle nandáme na talíř, bohatě posypeme osmaženou cibulkou a ozdobíme bazalkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!