Zapečené rizoto

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Předvařená rýže
kuřecí maso na kostičky
kukuřice (konzerva)
mrkev
šunka (salám, anglická - dle výběru)
cibule
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme maso a restujeme, postupně přidáme šunku, nastrouhanou mrkev, česnek... chvíli restujeme, a podlejeme vodou.

  2. Přidáme kukuřici, osolíme, opepříme, můžeme dodat zelenou cibulku najemno, nebo jakoukoliv jinou zeleninu (i mrazenou) a povaříme (cca asi 10 minut.

  3. Mezitím si připravíme pekáček, který vymažeme tukem.

  4. Dáme základní vrstvu rýže.

  5. Až je maso podušené nalijeme na rýži částečnou vrstvu, opět dáme jako patro rýži a zase nalijeme maso s cibulí.

  6. Dáme asi na 180 stupnu predhrate trouby a zapeceme cca 20 minut.

  7. Posypeme sýrem a muzeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!