Zapečené mleté maso s rýží, lilkem a rajčaty

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého masa
1 malý lilek
6-8 rajčat
1 sáček rýže
1 malá cibule
2 stroužky česneku
koření na mletá masa
uzená mletá paprika
1 smetana
olej na pánev
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme lilek na 1cm kolečka, posolíme a necháme vypotit a dáme vařit rýži do osolené vody.

  2. Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme na pánvi dozlatova, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme koření, česnek, opečeme a smícháme s uvařenou rýží.

  3. Orosený lilek otřeme a na pánvi opečeme z obou stran, potom jej dáme na dno misky, dále vrstvíme mleté maso s rýží a nakonec rajčata, která ještě osolíme a opepříme. Celé zalijeme smetanou, ve které jsme zamíchali trochu uzené papriky.

  4. Pečeme asi 40min. na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!