Zapečené masové kuličky se špenátem a mozzarellou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého vepřového masa
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1-2 PL solamylu (nebo hrubé mouky)
4-6 kostek mraženého špenátu
sádlo
1 cibule
1/2 pórku
strouhaná mozzarella
1 PL hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme pokrájenou cibulku, vložíme špenátové kostky, necháme je rozpustit. Zamícháme, přidáme česnek, sůl, pepř a dusíme doměkka.

  2. Podušený špenát vmícháme k mletému masu, přidáme solamyl, vejce, opět promícháme a tvoříme kuličky, do kterých uděláme malý důlek.

  3. Kuličky dáme na plech do alobalu. Alobal dobře uzavřeme. Na plech přidáme trochu vody a oleje a pečeme v rozehřáté troubě cca 25 minut. Po této době vyjmeme kuličky z alobalu a vložíme je zpět na plech.

  4. Do důlků pečených kuliček vsypeme pokrájený pórek, půl lžičky mozzarelly a zapečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!