Zapečené hovězí maso s párkem, anglickou a kečupem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězího zadního masa (možno použít i vepřové či srnčí)
500 g párků
400 g anglické slaniny
300 g kečupu
2 velké cibule
sůl
pepř
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Párky nakrájíme na půlky (i podélně), slaninu na menší plátky, cibuli nadrobno.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu masa, na ni anglickou slaninu a kousky párků, posypeme cibulí a polijeme kečupem. Poté vrstvy opakujeme.

  4. Přikryjeme pokličkou a pečeme až je maso měkké, cca 1-1,5 hodiny. Cibule se rozpeče.

  5. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!