Zapečené filé s bramborami a zelím
Recepty, RybySuroviny
- 3 - 4 ks rybí filé (nejlépe pangas)
- 1/4 kg kysaného zelí
- 1/4 kg brambor
- 1/4 l sladké smetany
- 1 vejce (nemusí být)
- 10 dkg tvrdého sýra
- sůl
- pepř
- koření na ryby
- 1 lžíce oleje
Postup Zapečené filé s bramborami a zelím
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme dopředu a vychladlé nakrájíme na 1 cm silné plátky.
Na vymaštěný plech navrstvíme okapané zelí, poklademe osolenými a okořeněnými filety ryb, dále klademe plátky brambor a ještě osolíme.
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut, poté zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a pečeme dále než brambory zrůžoví/ asi ještě 20 minut/, poté posypeme strouhaným sýrem a necháme rozpustit.
Podáváme teplé a můžeme ozdobit zeleným kořením.