Zapečená štika s mangoldem a bramborami, přelitá bešamelovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

1/2 štiky - nejlépe vyfiletované
4 listy mangoldu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
sůl
pepř
drcený kmín
muškátový oříšek
50 g hladké mouky
50 g másla
mléko
4 střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji restujeme nakrájenou cibuli. Štiku nakrájíme na menší kousky, osolíme a okmínujeme. Jakmile cibule zesklovatí, prudce na ní z obou stran opečeme štiku.

  2. Opečenou štiku vyndáme.

  3. Na výpek přidáme nadrobno nakrájený česnek a nakrájený mangold. Restujeme asi 3 minuty, vše osolíme a opepříme.

  4. Brambory uvaříme ve slupce zhruba 7 minut.

  5. Do zapékací mísy nakrájíme brambory, na ně dáme směs s mangoldem a nahoru poklademe opečenou štikou.

  6. Připravíme si bešamel: ma pánvičce rozpustíme 50 g másla, přisypeme 50 g hladké mouky a mícháme, dokud nevznikne světlá jíška, poté přidáme mléko a mícháme, aby v omáčce nebyly hrudky, po pár minutách kdy se omáčka provaří a zhoustne, ji osolíme, opepříme a dochutíme špetkou muškátového oříšku a solí.

  7. Bešamelem zalijeme rybu i brambory a vše dáme zapéct na 20 minut do rozpálené trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!