Zapečená kuřecí prsa s tatarkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
1 velká žlutá cibule
plátky slaniny
tatarka (Hellmans)
1 smetana na vaření
plátky sýru (není nutný)
máslo
sůl
pepř
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme máslem a vyložíme ho na plátky nakrájenou cibulí. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme trochou grilovacího koření, poté zabalíme do slaniny a položíme na pekáč.

  2. Maso potřeme tatarkou (1 lžíce na jedno prso), v misce rozmícháme smetanu, do které přidáme 5-6 velkých lžic tatarky, tím pak zalijeme prsa.

  3. Pekáč přiklopíme alobalem a pečeme 20 minut při 200 stupních. Po 20 minutách alobal odstraníme, na prsa položíme sýr a pečeme dalších 10 minut odkryté.

  4. Jako přílohu jsem volil vařené brambory nebo hranolky, ale nejsou špatné ani těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!