Zapečená kuřecí prsa s tatarkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 1 velká žlutá cibule
- plátky slaniny
- tatarka (Hellmans)
- 1 smetana na vaření
- plátky sýru (není nutný)
- máslo
- sůl
- pepř
- grilovací koření
Postup Zapečená kuřecí prsa s tatarkou
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vymažeme máslem a vyložíme ho na plátky nakrájenou cibulí. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme trochou grilovacího koření, poté zabalíme do slaniny a položíme na pekáč.
Maso potřeme tatarkou (1 lžíce na jedno prso), v misce rozmícháme smetanu, do které přidáme 5-6 velkých lžic tatarky, tím pak zalijeme prsa.
Pekáč přiklopíme alobalem a pečeme 20 minut při 200 stupních. Po 20 minutách alobal odstraníme, na prsa položíme sýr a pečeme dalších 10 minut odkryté.
Jako přílohu jsem volil vařené brambory nebo hranolky, ale nejsou špatné ani těstoviny.