Velikonoční jidáše řezané
Recepty, MoučníkySuroviny
- 30 dkg polohrubé mouky
- 5 dkg celozrnné mouky s klíčkem
- 8 dkg másla
- 8 dkg práškového cukru
- asi 2,5 dcl mléka
- 2 žloutky
- špetka soli
- 3,5 dkg droždí
- 1 lžička citronové kůry
- 1/2 lžičky tlučeného fenyklu
- asi 5 dkg másla na potření
- 10 dkg rozinek
- 5 dkg mandlí
- 1 vejce na potření
Postup Velikonoční jidáše řezané
Postup přípravy receptu
-
Z trochy mléka, cukru a droždí zadělat kvásek, přidat do ostatního a pořádně vymíchat těsto, nechat hodinku kynout.
Rozdělit na dva díly, rozválet obdelníky asi 30x40cm potřít rozpuštěným máslem, posypat rozinkami, mandlovými lupínky a vanilkou se skořicí.
Stočíme do roládek, ostrým nožem nakrájíme asi 1,5cm špalíky, na plechu necháme ještě vykynout, potřeme vejcem, pečeme do zlatova.