Velikonoční jidáše řezané

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 dkg polohrubé mouky
5 dkg celozrnné mouky s klíčkem
8 dkg másla
8 dkg práškového cukru
asi 2,5 dcl mléka
2 žloutky
špetka soli
3,5 dkg droždí
1 lžička citronové kůry
1/2 lžičky tlučeného fenyklu
asi 5 dkg másla na potření
10 dkg rozinek
5 dkg mandlí
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, cukru a droždí zadělat kvásek, přidat do ostatního a pořádně vymíchat těsto, nechat hodinku kynout.

  2. Rozdělit na dva díly, rozválet obdelníky asi 30x40cm potřít rozpuštěným máslem, posypat rozinkami, mandlovými lupínky a vanilkou se skořicí.

  3. Stočíme do roládek, ostrým nožem nakrájíme asi 1,5cm špalíky, na plechu necháme ještě vykynout, potřeme vejcem, pečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!