Zapečená krkovička z magazínu Albert
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 4-6 stroužků česneku
- 1 cibule
- sůl
- marináda:
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 6 lžic kečupu
- 1 lžička medu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pepře
- máslo na vymazání pekáče
Postup Zapečená krkovička z magazínu Albert
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem.
Pekáček vymažeme máslem a plátky masa do něj vložíme.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a poklademe jí maso.
Marinádu uděláme z uvedených surovin a přilijeme 1/2 dl vody.
Maso zalijeme marinádou a dáme do trouby, pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180 stupňů.