Insalata di frutti di mare
Recepty, SalátySuroviny
- slávky
- olihně/sépie
- středně velké čerstvé krevety
- malé chobotničky
- suché bílé víno
- mrkev
- řapíkatý celer
- Zálivka:
- dijonská hořčice
- citrónová šťáva
- olivový olej
- drcený česnek
- pepř
- sůl
- hladkolistá petržel
Postup Insalata di frutti di mare
Postup přípravy receptu
-
Máte-li čerstvé mořské plody, očistěte je obvyklým způsobem a uvařte v bílém víně s citrónovou šťávou, nejprve chobotničky a olihně asi 15 minut, přidejte krevety, mušle a nechte vařit dalších 5 minut. Vyberte děrovanou naběračkou a dejte stranou. Použijete-li mražené, již upravené a předvařené, nerozmrazujte a vhoďte rovnou do ochuceného vroucího vína a jen nechte přejít varem.
Zeleninu nakrájejte na malé kostičky a povařte ji asi 1 minutu ve víně, ve kterém se vařily mořské plody, vyjměte ji z vývaru.
Smíchejte suroviny na zálivku a vmíchejte do vlažných mořských plodů a zeleniny, na závěr ochuťte petrželkou.