Insalata di frutti di mare

Recepty, Saláty

Suroviny

slávky
olihně/sépie
středně velké čerstvé krevety
malé chobotničky
suché bílé víno
mrkev
řapíkatý celer
Zálivka:
dijonská hořčice
citrónová šťáva
olivový olej
drcený česnek
pepř
sůl
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Máte-li čerstvé mořské plody, očistěte je obvyklým způsobem a uvařte v bílém víně s citrónovou šťávou, nejprve chobotničky a olihně asi 15 minut, přidejte krevety, mušle a nechte vařit dalších 5 minut. Vyberte děrovanou naběračkou a dejte stranou. Použijete-li mražené, již upravené a předvařené, nerozmrazujte a vhoďte rovnou do ochuceného vroucího vína a jen nechte přejít varem.

  2. Zeleninu nakrájejte na malé kostičky a povařte ji asi 1 minutu ve víně, ve kterém se vařily mořské plody, vyjměte ji z vývaru.

  3. Smíchejte suroviny na zálivku a vmíchejte do vlažných mořských plodů a zeleniny, na závěr ochuťte petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!