Žampiony v čínském zelí
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- čínské zelí cca 800 g
- 5-6 velkých žampionu
- 2 šalotky
- lžíce másla
- 200 ml smetany na vaření
- mléko dle potřeby
- 1 lžíce hl. mouky
- 4 kuličky nového koření
- mletý kmín
- lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
Postup Žampiony v čínském zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno, zelí na proužky a žampiony na plátky. Na másle krátce zpěníme cibuli. Přidáme žampiony, nové koření osolíme a posypeme lehce kmínem. Dusíme asi 5 minut. Malinko podlijeme vodou. Přihodíme zelí a dále dusíme skoro do měkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku. Podušená směs by měla mít minimálně tekutiny. Když je ji víc, slijte ji a uchovejte pro případné zředění hustoty. Smetanu vlijeme do zelí a povaříme. Na závěr dochutíme pepřem a kysanou smetanou.
Podáváme s brambory. Je to samostatné, jednoduché, bezmasé jídlo, ale můžete si k tomu dát vejce jako já, nebo třeba přírodní kuřecí plátek.