Žampionová omáčka s celerem a mandlemi a s těstovinami

Recepty, Houby

Suroviny

0,5 kg čerstvých žampionů
cibule
1 plátek másla
60-80 g mandlí
1/4 celeru
400 g těstovin
sůl
pepř
1/2 nastrouhaného muškátového oříšku
maličká špetka skořice
250 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme žampiony. Očistíme je a nakrájíme. Stejně tak si počínáme s celerem. Kostičky celeru krájíme asi na 1 cm krychličky.

  2. Pak oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Tu potom dozlatova orestujeme na másle. Přidáme žampiony a celer a dusíme pod pokličkou do měka. Přidáme mandle.

  3. Mezi tím, co se nám dusí žampiony a celer uvaříme si těstoviny.

  4. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ždibeřek mleté skořice. Zamícháme.

  5. Zalijeme smetanou, přidáme těstoviny, zamícháme a hnedka podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!