Žampionová omáčka s celerem a mandlemi a s těstovinami
Recepty, HoubySuroviny
- 0,5 kg čerstvých žampionů
- cibule
- 1 plátek másla
- 60-80 g mandlí
- 1/4 celeru
- 400 g těstovin
- sůl
- pepř
- 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku
- maličká špetka skořice
- 250 ml smetany
Postup Žampionová omáčka s celerem a mandlemi a s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si připravíme žampiony. Očistíme je a nakrájíme. Stejně tak si počínáme s celerem. Kostičky celeru krájíme asi na 1 cm krychličky.
Pak oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Tu potom dozlatova orestujeme na másle. Přidáme žampiony a celer a dusíme pod pokličkou do měka. Přidáme mandle.
Mezi tím, co se nám dusí žampiony a celer uvaříme si těstoviny.
Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ždibeřek mleté skořice. Zamícháme.
Zalijeme smetanou, přidáme těstoviny, zamícháme a hnedka podáváme.