Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- slepice nebo kuře
- smetana
- cibule
- kořenová zelenina
- muškátový oříšek
- drůbeží vývar
- květák
- játrové knedlíčky podle vašeho oblíbeného receptu
- těstoviny
- sůl
- Na jíšku:
- máslo
- hladká mouka
Postup Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Díly slepice nebo kuřete vložte do vařící vody s celou cibulí, kořenovou zeleninou, vývarem nebo kostkou bez glutamátů, uvařte do měkka, v jiném hrnci povařte růžičky květáku - pozor, ne rozvařit.
Jíšku z másla a hladké mouky zalejte vývarem, povařte a vlijte smetanu, vložte syrové játrové knedlíčky a pomalu povařte asi 10 minut tak, aby byly uvařené. Do omáčky vložte růžičky květáku a obrané maso ze slepice. Podávejte s těstovinami nebo noky.