Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

slepice nebo kuře
smetana
cibule
kořenová zelenina
muškátový oříšek
drůbeží vývar
květák
játrové knedlíčky podle vašeho oblíbeného receptu
těstoviny
sůl
Na jíšku:
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Díly slepice nebo kuřete vložte do vařící vody s celou cibulí, kořenovou zeleninou, vývarem nebo kostkou bez glutamátů, uvařte do měkka, v jiném hrnci povařte růžičky květáku - pozor, ne rozvařit.

  2. Jíšku z másla a hladké mouky zalejte vývarem, povařte a vlijte smetanu, vložte syrové játrové knedlíčky a pomalu povařte asi 10 minut tak, aby byly uvařené. Do omáčky vložte růžičky květáku a obrané maso ze slepice. Podávejte s těstovinami nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!