Makaróny se sardinkami, kapary a černými olivami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g makarónů
- 2 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 200 g třešňových rajčátek
- 2 plechovky sardinek v rajčatové omáčce (celkem 250 g)
- 2 lžíce černých oliv bez pecek
- 1 lžíce kapar
- sůl
- pepř
- olivový olej
- bazalka na ozdobu
Postup Makaróny se sardinkami, kapary a černými olivami
Postup přípravy receptu
-
Makaróny dáme vařit do dostatečného množství osolené vody. Vaříme podle návodu na obalu.
V pánvi rozehřejeme olej a vhodíme jarní cibulky nakrájené na kolečka. Po chvíli přihodíme česnek nakrájený na plátky a přepůlená rajčátka. Krátce orestujeme, přihodíme sardinky i s omáčkou (ze sardinek je lepší vyndat páteřní kostičku), kapary a olivy nakrájené na kolečka. Vše necháme jen prohřát. Směs smícháme s uvařenými makaróny a můžeme podávat. Porce na talíři ozdobíme několika malými lístky čerstvé bazalky.