Makaróny se sardinkami, kapary a černými olivami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g makarónů
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
200 g třešňových rajčátek
2 plechovky sardinek v rajčatové omáčce (celkem 250 g)
2 lžíce černých oliv bez pecek
1 lžíce kapar
sůl
pepř
olivový olej
bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Makaróny dáme vařit do dostatečného množství osolené vody. Vaříme podle návodu na obalu.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a vhodíme jarní cibulky nakrájené na kolečka. Po chvíli přihodíme česnek nakrájený na plátky a přepůlená rajčátka. Krátce orestujeme, přihodíme sardinky i s omáčkou (ze sardinek je lepší vyndat páteřní kostičku), kapary a olivy nakrájené na kolečka. Vše necháme jen prohřát. Směs smícháme s uvařenými makaróny a můžeme podávat. Porce na talíři ozdobíme několika malými lístky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!