Výpečky ze skopového masa

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g skopové kýty (plec)
2 ks slaniny
2 cibule
6 lístků bobkového listu
10-15 kuliček nového koření
2-3 snítky tymiánu
2 dcl bíleho vína
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso nakrájíme na větší kostičky, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek (každý dle své chuti. Já mám raději výraznější chuti a od toho se odvíjí i počet surovin, které jsem použila. Kdo má raději méně kořeněné, nechť přidá menší množství;o)).

  2. Maso s kořením pořádně promícháme a zakápneme trochou oleje tak, aby se nám všechny chuti pěkně nasákly do masíčka.

  3. Dáme do lednice a necháme minimálně přes noc uležet.

  4. Do pekáčku si nakrájíme na malé kostičky trochu špeku a na větší kousky cibuli a promícháme.

  5. Přidáme marinované maso, zalejeme skleničkou bílého vína a trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba na 200°C asi 1,5 hodiny přiklopené na a pak ještě 30 minut dopečeme odklopené (dle potřeby můžeme ještě podlít).

  6. Upečené maso je krásně měkké a voňavé. Můžeme zvolit různé typy příloh dle gusta (bramborové knedlíky, houskové knedlíky, brambory, rýži,...) a doplnit špenátem, zelím či dušenou zeleninou. Já jsem zvolila kombinaci s bramborovým knedlíkem a mým oblíbeným kopřivovým špenátem (viz další můj recept).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!