Výborné řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 7 vajec
- 25 dkg cukru krupice
- 30 dkg mletých vlašských ořechů
- 3 lžíce strouhanky
- 20 dkg hladké mouky
- 450 g másla
- 15 dkg cukru moučka
- 1 lžíce mléka
- 1/2 plechovky kondenzovaného mléka uvařeného na karamel
- čokoláda na vaření na dozdobení
Postup Výborné řezy
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme linecké těsto. Na vál si dáme 20dkg hladké mouky, 20dkg změklého másla, 15dkg cukru moučka, 1 vejce, 1 lžíci mléka. Z připravených surovin vypracujeme těsto, které dáme ztuhnout na 20 minut nejlépe do mrazničky.
Po ztuhnutí těsto rozválíme a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Pečeme při 250°C, do té doby než nám začne těsto zlátnout.
Poté, co začne těsto zlátnout, vyjmeme ho z trouby a potřeme ořechovou nádivkou.
Ořechovou nádivku připravíme z 6 bílků, ze kterých ušleháme sníh. Ke konci přidáváme po trochách 25dkg cukru krupice.
Po vyšlehání sněhu, přimícháme za pomocí vařečky 6 žloutků. Nakonec vmícháme ořechy a strouhanku.
Nádivku natřeme na zlatavé těsto a pečeme dále při 170°C asi 10 minut.
Po upečení a zchladnutí potřeme vršek karamelovým krémem.
Karamelový krém: 1/2 plechovky zkaramelizovaného kondenzovaného mléka vyšleháme s 250g másla. Krém natřeme na upečenou nádivku. Vršek řezu dozdobíme dle chuti strouhanou čokoládou.