Výborné řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

7 vajec
25 dkg cukru krupice
30 dkg mletých vlašských ořechů
3 lžíce strouhanky
20 dkg hladké mouky
450 g másla
15 dkg cukru moučka
1 lžíce mléka
1/2 plechovky kondenzovaného mléka uvařeného na karamel
čokoláda na vaření na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme linecké těsto. Na vál si dáme 20dkg hladké mouky, 20dkg změklého másla, 15dkg cukru moučka, 1 vejce, 1 lžíci mléka. Z připravených surovin vypracujeme těsto, které dáme ztuhnout na 20 minut nejlépe do mrazničky.

  2. Po ztuhnutí těsto rozválíme a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

  3. Pečeme při 250°C, do té doby než nám začne těsto zlátnout.

  4. Poté, co začne těsto zlátnout, vyjmeme ho z trouby a potřeme ořechovou nádivkou.

  5. Ořechovou nádivku připravíme z 6 bílků, ze kterých ušleháme sníh. Ke konci přidáváme po trochách 25dkg cukru krupice.

  6. Po vyšlehání sněhu, přimícháme za pomocí vařečky 6 žloutků. Nakonec vmícháme ořechy a strouhanku.

  7. Nádivku natřeme na zlatavé těsto a pečeme dále při 170°C asi 10 minut.

  8. Po upečení a zchladnutí potřeme vršek karamelovým krémem.

  9. Karamelový krém: 1/2 plechovky zkaramelizovaného kondenzovaného mléka vyšleháme s 250g másla. Krém natřeme na upečenou nádivku. Vršek řezu dozdobíme dle chuti strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!