Výborné nejen přílohové brambory s kroupami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Brambory(kolik budeme potřebovat polovinu uvařených)
ječné kroupy(v poměru k bramborám)
2-3 cibule
3 stroužky česneku
lahůdková cibulka celá
svazek pažitky
pepř
drcený kmín
majoránka
sádlo
máslo
sůl
3 lžíce smetany(nemusí být kdo má rád-dáme)
hrst škvarků(já dala)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si kroupy ve slané vodě do měkka, pak oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a dáme vařit do vody s kmínem a solí.

  2. Když se uvaří, tak je slijeme a dáme na ně hned plátky másla, aby se jen rozpustilo a přikryjeme pokličkou.

  3. Po rozpuštění je pomačkáme šťouchadlem, jako na šťouchané brambory a smícháme s uvařenými kroupami.

  4. V pánvi na sádle opečeme nakrájenou cibuli i lahůdkovou cibulku, ke které dáme česnek buď propasýrovaný, nebo nakrájený nadrobno, kdo rád škvarky tak je přidáme a osmahneme, ještě dáme majoránku, necháme jí zpěnit a všechno dáme k bramborám s kroupama a ještě opepříme, dáme nakrájenou pažitku, smetanu, promícháme a osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!