Vlacny jablecny kolac
Recepty, MoučníkySuroviny
- Připravíme si hrneček o objemu 200 ml a:
- 100 g másla
- 2 vejce
- 1/2 hrnečku cukru
- 1 vrchovatý hrneček polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrneček zakysané smetany
- 5 středních jablek
- 1 lžičku skořice
- 2 lžíce javorového sirupu
- Na drobenku:
- 40 g másla
- 4 vrchovatě lžíce cukru
- 4 vrchovatě lžíce hrubé mouky
Postup Vlacny jablecny kolac
Postup přípravy receptu
-
Zmekle maslo, vejce a cukr uslehame do peny.
Pridame zakysanou smetanu a nakonec mouku s praskem do peciva. Kolacovou formu o prumeru 26 cm nabo zapekaci nadobu 20 x 30 cm vytreme tukem a vysypene strouhankou.
Testo rozprostreme do formy a posypeme nastrouhanymi jablky, ktere jsme smichali se skorici a javorovym sirupem. Nakonec posypeme drobenkou.
Peceme pri 180 stupnich (vrchni a dolni ohrev) cca 45 minut.