Vlacny jablecny kolac

Recepty, Moučníky

Suroviny

Připravíme si hrneček o objemu 200 ml a:
100 g másla
2 vejce
1/2 hrnečku cukru
1 vrchovatý hrneček polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrneček zakysané smetany
5 středních jablek
1 lžičku skořice
2 lžíce javorového sirupu
Na drobenku:
40 g másla
4 vrchovatě lžíce cukru
4 vrchovatě lžíce hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Zmekle maslo, vejce a cukr uslehame do peny.

  2. Pridame zakysanou smetanu a nakonec mouku s praskem do peciva. Kolacovou formu o prumeru 26 cm nabo zapekaci nadobu 20 x 30 cm vytreme tukem a vysypene strouhankou.

  3. Testo rozprostreme do formy a posypeme nastrouhanymi jablky, ktere jsme smichali se skorici a javorovym sirupem. Nakonec posypeme drobenkou.

  4. Peceme pri 180 stupnich (vrchni a dolni ohrev) cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!