Vinná klobása zapečená v cuketovém těstě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vinné klobásy
- Těsto:
- 1 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 3 PL oleje
- menší cuketa (cca 300 g)
- 300 ml polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- mléko dle potřeby
- sůl
- pepř
- tymián nebo provensálské bylinky
- 100 g nahrubo nastrouhané Goudy nebo jiného tvrdého sýra
- tuk na vymazání
- hrubá mouka na vysypání formy
Postup Vinná klobása zapečená v cuketovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme zakysanou smetanu, olej, nahrubo nastrouhanou cuketu a promícháme.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, pepř, bylinky a tolik mléka, aby vzniklo těsto, které bude v kusech odpadávat z vařečky.
Vhodnou formu (já jsem použila skleněnou koláčovou) vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní rovnoměrně rozetřeme.
Na těsto stočíme vinnou klobásu a trochu ji do něj zamáčkneme. Navrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 35-40 minut.