Vinná klobása v těstíčku z podmáslí

Recepty, Jiné maso

Suroviny

cca 400 g vinné klobásy
50 ml podmáslí
1 stroužek česneku
1 lžička sladké papriky
pepř mletý
sůl
mletý kmín na špičku nože
1 vejce
cca 40 g hladké mouky do těstíčka + na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce.

  2. Vejce vyšleháme s kořením a solí, přilijeme podmáslí a přisypeme mouku. Vše vyšleháme v hustější těstíčko.

  3. Klobásy protáhneme těstíčkem a smažíme v pánvi s olejem z obou stran dozlatova, nejprve na vyšší teplotu a po otočení dosmažíme zvolna.

  4. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!