Vinná klobása v těstíčku z podmáslí
Recepty, Jiné masoSuroviny
- cca 400 g vinné klobásy
- 50 ml podmáslí
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sladké papriky
- pepř mletý
- sůl
- mletý kmín na špičku nože
- 1 vejce
- cca 40 g hladké mouky do těstíčka + na obalení
- olej na smažení
Postup Vinná klobása v těstíčku z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce.
Vejce vyšleháme s kořením a solí, přilijeme podmáslí a přisypeme mouku. Vše vyšleháme v hustější těstíčko.
Klobásy protáhneme těstíčkem a smažíme v pánvi s olejem z obou stran dozlatova, nejprve na vyšší teplotu a po otočení dosmažíme zvolna.
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.