Šťavnaté kari zelí
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g mletého masa
- 150 g slaniny
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 2 cibule
- 1 červená feferonka
- 2-3 stroužky česneku
- madraské kari
- římský kmín
- sladká červená paprika
- sůl
- vývar
Postup Šťavnaté kari zelí
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi vyškvaříme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme mleté maso, rozdělíme jej a opečeme do hněda. Můžeme přidat trochu oleje, pokud slanina nepustí příliš tuku.
Po opečení masa vložíme na proužky nakrájenou cibuli, feferonku a zelí, osolíme, okořeníme štědře kar, dochutíme paprikou a římským kmínem. Podlijeme trochou vývaru (asi 1 dl) a dusíme, až je zelí na skus. Nakonec přimícháme na jemno nasekaný česnek.