Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

400 g vinné klobásy
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu rozdělíme na 2 porce, obalíme v hladké mouce, stočíme a vložíme na skleněnou zapékací misku. Misku není třeba nijak vymazávat tukem. Z klobásy se vypeče dostatek tuku tak, aby se nepřipálila.

  2. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180º C. Ideální je použít kombinaci grilu a horkého vzduchu. Doba pečení je cca 15–20 minut.

  3. Vinná klobása je dost tučná, ale při tomto způsobu přípravy se hodně tuku vypeče. Tím ovšem zmenší svůj objem a je pak obvykle moc slaná. Proto podáváme s nesolenou bramborovou kaší a zeleninou, dušenou v páře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!