Hovězí plátky na tymiánu
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího krku
- 15 dkg uzeného špeku
- 2 cibule
- 5 – 7 větviček tymiánu
- 3/4 litru vývaru z kostí
- olej
- sůl
- hl. mouka
Postup Hovězí plátky na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na stejně silné plátky. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Do většího hrnce si dáme lžíci oleje a nakrájený špek na kostičky. Necháme společně škvařit, a následně přidáme nakrájenou cibuli. Na menší pánvi si v troše oleje opečeme všechny plátky hovězího masa z obou stran a přidáme do hrnce se špekem a orestovanou cibulí. Vše podlijeme vývarem, přidáme čerstvý tymián, a dusíme do měkka.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a udržujeme v teple. V hrnci si naředíme chuťově velmi silnou šťávu. Dle potřeby a chuti si ve 2 dl vody rozmícháme potřebné množství hladké mouky, a vytvoříme šťávu ideální hustoty. Provaříme cca 15 minut, a podáváme s bramborem.