Vietnamské sladké koule Bánh Rán

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto
250 ml mouky z lepivé rýže (glutinous rice flour)
2 lžíce rýžové mouky
50 g instantní bramborové kaše
4 lžíce moučkového cukru
1/2 lžíce soli
200 ml vody teplé 50°C.
Náplň
200 g loupané žluté mungo fazole
8 lžic moučkového cukru
1 lžíce oleje (dávám kokosový)
5 lžic strouhaného kokosu
Olej na smažení, sezam nebo vanilkový cukr na obalení.

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme. Vzniklou hmotu necháme zcela vychladnout

  2. Smícháme obě mouky, cukr a sůl v misce, doprostřed dáme kaši, zalijeme teplou vodou a promícháme. Přendáme směs na vál nebo podložku a vypracujeme ručně hladké, nelepivé těsto. V mikrotenu necháme odpočinout 30 minut při pokojové teplotě.

  3. Zatím z hmoty vytvoříme kuličky podle zvoleného počtu a velikosti. Z odpočinutého těsta uděláme váleček, odkrajujeme kousky a obalujeme kuličky. Důkladně utěsníme, aby se do náplně nedostal při smažení olej, můžeme obalit v sezamu. Hotové koule smažíme ve velké vrstvě oleje tak, aby byly zcela potopené. Osmažené koule dáme odsát na papírové utěrky a obalíme ve vanilkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!