Vepřový měšec plněný žampionovou vaječinou s klobásou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Plátky vepřové kýty(počet závisí od počtu strávníků)
- plátkový sýr (do každého měšce jeden kus)
- hrst žampionů do každého měšce
- vajíčka (na jeden kus 1 vejce)
- šunková klobása(-cca 1/2 do každého měšce)
- sůl
- pepř
- cibule
- olej
- hladká mouka na zahuštění šťávy
Postup Vepřový měšec plněný žampionovou vaječinou s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Plátky kýty naklepeme, osolíme, opepříme.
Na oleji podusíme žampiony, malinko osolíme, podlejeme troškou vody. Když se voda zredukuje, přidáme vajíčka a necháme je srazit.
Do hotové vaječiny nastrouháme klobásu a promícháme.
Na každý plátek masa dáme plátek sýra a kupku náplně.
Pomocí párátek sepneme do měšců - můžeme je i svázat motouzkem.
Na oleji osmažíme dorůžova cibuli a opečeme na ní měšce ze všech stran.
Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou měšce měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou. Pokud je třeba, dosolíme.