Vepřový jazyk v omáčce z marinády
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřové jazyky
- 1 cibule
- kousek celeru
- malá mrkev
- 3 stroužky česneku
- 5 kuliček nového koření a celého pepře
- 2 bobkové listy
- sůl
- Marináda:
- 6 lžic oleje
- 4 stroužky utřeného česneku
- lžíce medu
- lžíce balsamico octu
- lžíce sojové omáčky
- lžička povidel
- chilli podle chuti
- sůl
- pepř
- lžička solamylu
Postup Vepřový jazyk v omáčce z marinády
Postup přípravy receptu
-
Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut.
Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez solamylu. Měkké jazyky vytáhneme a vložíme do studené vody. Po chvíli je oloupeme. Nakrájíme z té hrubší strany na plátky a dáme do marinády.
Necháme 30 minut uležet. Poté pánvičku potřeme lehce olejem a kousky jazyku krátce opečeme cca minutu z každé strany, aby lehce zkaramelizovaly.
Vytáhneme z pánvičky a do výpeku přidáme zbytek marinády, rozmíchané se solamylem a cca 200 ml vývaru z jazyků. Chvíli povaříme a opečené kousky omáčkou přelijeme. Podáváme s chlebem.