Vepřový jazyk v omáčce z marinády

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřové jazyky
1 cibule
kousek celeru
malá mrkev
3 stroužky česneku
5 kuliček nového koření a celého pepře
2 bobkové listy
sůl
Marináda:
6 lžic oleje
4 stroužky utřeného česneku
lžíce medu
lžíce balsamico octu
lžíce sojové omáčky
lžička povidel
chilli podle chuti
sůl
pepř
lžička solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut.

  2. Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez solamylu. Měkké jazyky vytáhneme a vložíme do studené vody. Po chvíli je oloupeme. Nakrájíme z té hrubší strany na plátky a dáme do marinády.

  3. Necháme 30 minut uležet. Poté pánvičku potřeme lehce olejem a kousky jazyku krátce opečeme cca minutu z každé strany, aby lehce zkaramelizovaly.

  4. Vytáhneme z pánvičky a do výpeku přidáme zbytek marinády, rozmíchané se solamylem a cca 200 ml vývaru z jazyků. Chvíli povaříme a opečené kousky omáčkou přelijeme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!