Vepřové steaky s jablky a cibulí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 větší plátky vepřové krkovičky (ramínko, eventuálně kotlety bez kosti)
- 3 větší nakyslá jablka
- 1 střední cibule
- pepř nebo koření 7 pepřů (Vitana)
- sůl
- olivový olej
- máslo
- worcester (nemusí být)
Postup Vepřové steaky s jablky a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Plátky naklepeme, okořeníme pepřem nebo pepřovým kořením, případně osolíme, promneme s olejem a odložíme na pár hodin do chladna.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka rovněž oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na čtvrtky.
Rozpálíme pánev, plátky zprudka opečeme po jedné straně a obrátíme je, na volnou část pánve přidáme kousek másla, přihodíme cibuli a po chvíli jablka. Jemně pokapeme worchem a pánev vložíme do trouby, rozpálené na 200°C, kde maso necháme dodělat do měkka (15 až 20 minut).
Maso na talíři obložíme rozpečenými jablky. Jako přílohu dáváme bramborovou kaši, kterou pokapeme vypečenou šťávou a ozdobíme rozpečenou cibulí.