Vepřové steaky s jablky a cibulí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 větší plátky vepřové krkovičky (ramínko, eventuálně kotlety bez kosti)
3 větší nakyslá jablka
1 střední cibule
pepř nebo koření 7 pepřů (Vitana)
sůl
olivový olej
máslo
worcester (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, okořeníme pepřem nebo pepřovým kořením, případně osolíme, promneme s olejem a odložíme na pár hodin do chladna.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka rovněž oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na čtvrtky.

  3. Rozpálíme pánev, plátky zprudka opečeme po jedné straně a obrátíme je, na volnou část pánve přidáme kousek másla, přihodíme cibuli a po chvíli jablka. Jemně pokapeme worchem a pánev vložíme do trouby, rozpálené na 200°C, kde maso necháme dodělat do měkka (15 až 20 minut).

  4. Maso na talíři obložíme rozpečenými jablky. Jako přílohu dáváme bramborovou kaši, kterou pokapeme vypečenou šťávou a ozdobíme rozpečenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!