Vepřové srdce s restovanou zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 1/2 kg očištěného a nadrobno nakrájeného vepřového srdce
- 3 větší cibule
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžička česneku
- se solí
- podle chuti feferonkový krém nebo harissa
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 zelená paprika (špičatá)
- 1/2 porku - tmavá část
Postup Vepřové srdce s restovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme pokrájené srdce promíchané s hořčicí a česnekovou soli, orestujeme na větším plameni a přikryté - bez podlévání - dusíme nejméně dvě hodiny na malém ohni.
Když je maso měkké, na woku na lžíci oleje osmahneme pokrájenou zeleninu tak, aby zůstala křupavá a přidáme k masu. Asi by se k tomu hodila rýže, nám stačil chleba.