Vepřové srdce s restovanou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 1/2 kg očištěného a nadrobno nakrájeného vepřového srdce
3 větší cibule
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžička česneku
se solí
podle chuti feferonkový krém nebo harissa
1 lžíce sádla
1 lžíce olivového oleje
2 stonky řapíkatého celeru
1 zelená paprika (špičatá)
1/2 porku - tmavá část

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme pokrájené srdce promíchané s hořčicí a česnekovou soli, orestujeme na větším plameni a přikryté - bez podlévání - dusíme nejméně dvě hodiny na malém ohni.

  2. Když je maso měkké, na woku na lžíci oleje osmahneme pokrájenou zeleninu tak, aby zůstala křupavá a přidáme k masu. Asi by se k tomu hodila rýže, nám stačil chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!