Vepřové se zeleninou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 kg vepřového masa (kýta, plec, kotleta)
mrkev
petržel
pórek
řapíkatý celer
cuketa
1 střední cibule
1/2 l vývaru (zeleninový, masový)
2 lžičky bramborového škrobu (Solamyl)
sůl
pepř
přepuštěné máslo
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Do menšího hrnce si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a na něm necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule tak akorát, přidáme maso a necháme ho zlehka orestovat a tím i tzv. zatáhnou.

  2. Podlijeme vývarem a dusíme skoro do měkka. Jakmile je maso takřka hotové, přidáme jemně nasekanou směs zeleniny a necháme společně provařit tak, aby vše bylo měkké.

  3. V trošce vody rozmícháme bramborový škrob a zahustíme s ním hotové jídlo. Necháme asi 1 minutu projít varem a zjemníme na závěr oříškem másla. Dle potřeby a chuti osolíme a opeříme čerstvě mletým pepřem. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!